Restauratie van schilderijen en beschilderde objecten

Over mij

Martine van der Plas Kunstrestauratie Rotterdam is gespecialiseerd in het restaureren en conserveren van schilderijen, beschilderde objecten en ornamentlijsten.

Ik ben aangesloten bij de RN (Restauratoren Nederland) en ARA/NL (Art Restores Associaton Nederland) en hanteren hun algemene voorwaarden.

Het restauratie atelier bestaat sinds 1986 en is gelegen aan de rand van Rotterdam, het is makkelijk bereikbaar en gratis parkeren.

Voordat ik zelfstandig een atelier begon, heb ik vijf jaar als stagiaire en in loondienst gewerkt.

Als restaurator ben je echter nooit uitgeleerd: de ontwikkeling van nieuwe materialen en technieken gaat zo snel dat het volgen van cursussen en workshops niet weg te denken is uit mijn dagelijkse bezigheden.

Martine van der Plas in de media

Kunstrestauratie-Rotterdam-8Ze wordt enthousiast van een gat in een schilderij, een gebroken beeld of een kapotte lijst. Martine van der Plas maakt met haar bedrijf Kunstrestauratie Rotterdam alles weer als nieuw. Zij restaureert schilderijen, beelden, plafondschilderingen en laatst heeft ze zelfs een grafmonument opgelapt.

Restaurator is niet echt een gangbaar beroep. Hoe ben je er toe gekomen?

“Ik was paardrij-instructeur en trainde springpaarden, heel wat anders. Omdat ik wat anders wilde hielp ik mijn vader tijdelijk. Hij was beeldend kunstenaar en had op de kunstacademie als bijvak restauratie gevolgd. Toen hij mij liet zien hoe je een schilderij … Lees verder op Metronieuws.nl

metro

Kunstrestauratie Rotterdam-Martine van der Plas

In het restauratie atelier worden voornamelijk schilderijen gerestaureerd en geconserveerd. Andere kunst objecten worden in een daarvoor geschikte ruimte behandelen of er wordt op locatie gewerkt.

Voor meer info, neem contact op